Szolgáltatások

 

Gyümölcsfeldolgozás

A gyümölcsök feldolgozása egy hosszabb folyamatot vesz igénybe.

Frissen érkeznek

A gyümölcsök műanyag ládákban érkeznek hozzánk a villányi telephelyünkre, ahol a gyümölcsök mosása és tisztítása történik először. Ezután feldolgozzuk a gyümölcsöket, különböző fajták különböző feldolgozási technológiát igényelnek.

Gyümölcsmust

Az alma a gyümölcsdarálón folytatja útját, a meggy, szilva, barack és cseresznye  a magozógépeken megy keresztül, a szőlő pedig a gyümölcsprésen. Az így kinyert rostos gyümölcsöket magasnyomású, 40 bar-os, présen nyomjuk ki, és így megkapjuk a gyümölcsmustot.

Palackozás

Az így kinyert gyümölcsmustot 38 fokon pasztörizáljuk majd azonnal töltjük 0,25 literes üveg palackokba melyeket koronazárral zárunk le.

BÉRMUNKA SZOLGÁLTATÁS

gyümölcskertészeti bérmunka szolgáltatás nyújtása

Metszés, kézi gyomirtás, kerítés karbantartás és a kézi szedés

Gyümölcskertészeti munkák tekintetében elvégezzük a metszést, kézi gyomirtást, kerítés karbantartását és a kézi szedést. A metszés december és február között történik a gyümölcsfákon, majd amikor az idő melegebbé válik, márciustól májusig, a következő lépés a kézi permetezés, gyomirtás és kerítés karbantartása. Végül, de nem utolsó sorban júniustól októberig történik a gyümölcsök feldolgozása és a gyümölcslé gyártása. Novemberben pedig üzemi karbantartási munkálatok következnek.

Ültetés, nyesés

Ültetéskor a mély gödörbe elsőként a termőföldet húzták, majd a csemete gyökerét csak annyira mélyesztették a talajba, hogy az ne kerüljön mélyebbre, mint az eredeti termőhelyén volt

A nyesésnek több oka lehet. Segítségével alakítjuk ki a fa koronáját, ritkítjuk a besűrűsödött

ágrendszert, tartjuk fenn a kiegyensúlyozott termőállapotot, távolítjuk el a beteg és elhalt ágrészeket, ifjítjuk meg az elöregedett termőrészek

Gyümölcsösök szüretelése

Gyümölcsösök szüretelése, betakarítása rázással vagy szedéssel történt. A fáról való rázást főként a szilváknál és a cefrének gyűjtött egyéb gyümölcsöknél alkalmazták, az érzékenyebb alma- és körteféléket – ha friss fogyasztásra, vagy aszaláshoz gyűjtötték – inkább kézzel, színelve szedték, s kosárba vagy ládákba rakták. Igyekeztek a gyümölcsöt száraz időben és a nap hűvösebb szakában szüretelni, hogy jobban tárolható legyen

TERMÉKEK KÉSZÍTÉSE

Szövetkezetünk saját termékeinek előállítása és értékesítése mellett bérmunkát is vállal

Hogyan működik?!

Szövetkezetünk saját termékeinek előállítása és értékesítése mellett bérmunkát is vállal. Akik szeretnék a saját gyümölcseiket, esetleg zöldségeiket feldolgoztatni, azok számára, a hozott anyagból elkészítjük a gyümölcs- és zöldségleveket.

 A Kikerics védjeggyel ellátott saját termékek értékesítést pincészetekben, csokoládé és borkóstolókon, szállás és vendéglátóhelyeken egyéb kiskereskedelmi egységekben térségi turisztikai desztinációkban (Harkányi Gyógyfürdő, Siklósi fürdő) és rendezvényeken kívánjuk megvalósítani.

Kérjen árajánlatot akár most!

Kérdés esetén forduljon felénk bizalommal! Akár itt az ürlappal való beküldéssel vagy a Kapcsolat menüpont alatt elérhető elérhetőségeket is igénybe veheti.